Ana sayfa › Forumlar İkonu › Konu Dışı (Off-Topic) › Lahana Sarma Tarifi
Etiket: lahana sarma, lahana sarma tarifi, yemek tarifleri
- Bu konu boş.
-
YazarYazılar
-
05 Aralık 2021: 10:44 #8836
NovaCep
Anahtar yöneticiMalzemeler
- 1 Soğan
-
500gr kıyma
-
2 diş sarımsak
-
1 çay bardağı bulgur veya pirinç
-
1 Tutam maydanoz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı Kimyon
-
Beyaz veya karalahana yaprağı (üzüm yaprağı da olur)
-
Tercihe göre çok miktar nane
-
1 çay kaşığı tuz
-
Yarım yemek kaşığı salça (biber veya domates)
Hazırlanışı
Bir tencerenin yarısını su doldurup önceden seçip yıkadığımız lahanaları bir tencereye atıp haşlayın. Lahanalar haşlandıktan sonra bir kabın içinde soğuk suda bekletin. Soğan ve sarımsağı rendeleyin, ardından baharatları, pirinci, salçasını ve kıymasını peşine tuzunu atıp iyice karıştırın. Harcı iyice yoğurduktan sonra sarıp tencereye dizin.
Tencerenin dibine salçayı eritmek için atıp ve eriyinceye kadar karıştırın. (ister suyla salçayı eritin ister yağla). Tencereye yarım su bardağı kaynamış su dökün ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Bunu paylaş:
- Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Twitter üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Telegram'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Skype'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Arkadaşınıza e-posta ile bağlantı göndermek için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Linkedln üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Tumblr'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Pocket'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Reddit üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Yazdırmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)